Behandelingen

Onze behandelingen worden opgesteld door gespecialiseerde kinesitherapeuten die je per domein de beste ondersteuning zullen bieden, steeds op maat van de patiënt. 

Image

Manuele therapie

Bij deze specialisatie binnen de kinesitherapie gebruiken we mobilisaties en manipulaties om blokkages van de gewrichten te verhelpen.

Image
myofasciale therapie

Myofasciale therapie • Dry needling

Myofasciale therapie behandelt pijn die veroorzaakt wordt door spieren. In deze spieren kunnen er zich pijnpunten ontwikkelen, triggerpoints genoemd. Deze kunnen zowel manueel behandeld worden of via dry needling. Hierbij worden de triggerpoints aangeprikt met behulp van fijne naalden.

Image

Post-operatieve revalidatie

Na een operatie is het belangrijk om de gewrichten terug soepel en stabiel te maken. Dit aan de hand van mobilisaties en krachtoefeningen. Na de behandeling kun je in de oefenzaal terecht voor extra individuele oefeningen (loopband-roeier-fiets).

Image
postnatale

Postnatale revalidatie

Met oefeningen trainen we de bekkenbodem, buikspieren en de algemene conditie na de bevalling. Hier wordt elke patiënt individueel opgevolgd en het oefenprogramma wordt gradueel opgebouwd. Achteraf kan er gebruik gemaakt worden van de fitnesstoestellen. 

Image
core stab

Core-stability • Rugschool

Het is bewezen dat het trainen van rug-en buikspieren chronische rugklachten kan verminderen. Hierbij is doorzettingsvermogen cruciaal want pas na 3-6 maanden begin je de eerste effecten ervan te voelen. 

Image
sportreva

Sportrevalidatie

Hier wordt aandacht besteed aan het begeleiden van sporters naar hun hervatting van de sport. De belasting progressief opbouwen is hierbij van cruciaal belang. Met de gepaste sportspecifieke oefeningen streven we naar een optimaal resulaat.

Image
cardio

Cardiale revalidatie

Na een hartoperatie helpen we u om uw lichamelijke conditie weer op te bouwen met aangepaste oefeningen. Hierbij controleren we uw parameters zoals bloeddruk en de hartslag geregeld. Achteraf kan er gebruik gemaakt worden van de fintesstoestellen.

Image
neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie

Deze therapie omvat de revalidatie van aandoeningen van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. (bv. hersenbloedingen en infarcten, herstel na traumatische hersenletsels of hersentumoren, ruggenmergaandoeningen, MS, ziekte van Parkinson, zenuwuitval zoals een dropvoet). Dit kan aan de hand van oefentherapie, elektrostimulatie, mobilisaties, stretching… We streven naar een zo goed mogelijk behoud van functioneren in het dagelijkse leven.

 

Image
gangreva

Gangrevalidatie • Valpreventie

Oefeningen voor mobiliteit, kracht en evenwicht staan hier centraal. Het doel is de patiënt te stimuleren om zo lang mogelijk in beweging te blijven (bv. na een lange hospitalisatie) en om vallen te voorkomen.

Image
kaak

Kaakgewricht

Het temporomandibulair syndroom is een disfunctie van het kaakgewricht en uit zich in pijn in de kaak, krakende gewrichten en andere heel diverse symptomen. De behandeling bestaat uit mobilisatie-, ontspannings- en stretchingstechnieken en oefeningen van de kaak.

Image

Onze praktijk

Wij werken op 2 locaties met 3 therapeuten. De ene praktijk is in hartje Roeselare, de andere in Moorslede, nabij Beitem.